Wat past bij u?

Onze rassen en kruisingen

Labrador Retriever

De Labrador Retriever is een vriendelijke, opgewekte hond. Van nature zijn deze dieren graag bij mensen en gaan ook erg goed samen in gezinnen met kinderen. Het ras is gemakkelijk te trainen en staat bekend als gehoorzaam, wanneer ze goed zijn opgevoed. De Labrador houdt van bewegen en spelen, een lange wandeling of ritje naar het bos stellen ze zeer op prijs.
Zoef - Labrador Zwart

Golden Retriever

De Golden Retriever is een lieve, slimme en energieke hond met een groot uithoudingsvermogen. Goldens zijn normaliter goed op te voeden maar kunnen ook eigenwijs zijn. Ze zijn gevoelig voor stemverheffing en houden van aandacht. Goldens houden van knuffelen en gaan goed samen in gezinnen met kinderen.
Loeka - Golden Retriever

Heidewachtel (Kleine MÜnsterlÄnder)

De Heidewachtel is een vriendelijke en sociale hond, die zich goed thuisvoelt in gezinnen. Het ras is intelligent en gemakkelijk te trainen en houdt ervan om tijd door te brengen met zijn baasjes. De Heidewachtel is een actieve hond die veel beweging nodig heeft, maar tegelijkertijd ook graag knus op de bank ligt. Het is een loyale en aanhankelijke hond die een grote bijdrage levert aan het gezinsleven.
Suus - Heidewachtel - Hoeve de eik

Labmaraner (kruising Labrador x Weimaraner)

Labmaraners Hoeve de Eik
De Labmaraner is een kruissing tussen de Labrador Retriever en de Weimaraner.  De kruising tussen deze twee rassen levert een energieke, sportieve gezinshond. De Labmaraner is vol enthousiasme en energie wat de Labmaraner een uitstekende kandidaat voor training maakt. Hun behoefte aan activiteit maakt ze een goede match voor actieve gezinnen of mensen die graag wandelen, actief met hun hond bezig zijn of andere buitenactiviteiten.

Naast een fijn karakter is een kruising ook de gezondheid in het voordeel ten opzichte van een rashond.  Jarenlange selectie met als doel een hondenras te fokken met bepaalde uiterlijke of andere kenmerken heeft er ook toe geleid dat er erfelijke afwijkingen in veel rassen zijn geslopen. Deze zie je bij kruisingen minder voorkomen.