Wat past bij u?

Onze rassen en kruisingen

Labradors

De Labrador Retriever is een vriendelijke, opgewekte hond. Van nature zijn deze dieren graag bij mensen en gaan ook erg goed samen in gezinnen met kinderen. Het ras is gemakkelijk te trainen en staat bekend als gehoorzaam, wanneer ze goed zijn opgevoed. De Labrador houdt van bewegen en spelen, een lange wandeling of ritje naar het bos stellen ze zeer op prijs.

Zoef - Labrador Zwart

Boet- Labrador (Zwart)

Boet is een zwarte labrador geboren Juli 2020. Boet is een goed gespierde labrador die het liefste met balletjes speelt. Boet is erg trouw en is het liefste de hele dag bij mij in de buurt met haar balletje. De moeder van Boet is een slanke blonde labrador. Boet is ook een half zusje van Noor en Sam. 

Golden Retrievers

De Golden Retriever is een lieve, slimme en energieke hond met een groot uithoudingsvermogen. Goldens zijn normaliter goed op te voeden maar kunnen ook eigenwijs zijn. Ze zijn gevoelig voor stemverheffing en houden van aandacht. Goldens houden van knuffelen en gaan goed samen in gezinnen met kinderen.  

Loeka - Golden Retriever

Loeka - Golden Retriever (Goud)

Loeka is een golden retriever geboren Augustus 2020. Loeka is een echte knuffelkont en kruipt het liefste helemaal in je. Loeka geniet er van om lekker rond te snuffelen en doet helemaal haar eigen ding. Ze kan zichzelf heerlijk vermaken maar komt op zijn tijd een knuffel halen. Loeka heeft haar looks van haar moeder gekregen. 

Heidewachtel (Kleine MÜnsterlÄnder)

De Heidewachtel is een vriendelijke en sociale hond, die zich goed thuisvoelt in gezinnen. Het ras is intelligent en gemakkelijk te trainen en houdt ervan om tijd door te brengen met zijn baasjes. De Heidewachtel is een actieve hond die veel beweging nodig heeft, maar tegelijkertijd ook graag knus op de bank ligt. Het is een loyale en aanhankelijke hond die een grote bijdrage levert aan het gezinsleven.

Loeka - Golden Retriever

Lotje - Heidewachtel

Lotje is een heidewachtel geboren december 2021. Lotje is een lieve, speelse en onderdanige heidewachtel. Het liefst snuffelt ze de hele dag rond of is ze in de weer met een speeltje. 

Labmaraner (kruising Labrador x Weimaraner)

Labmaraners Hoeve de Eik

De Labmaraner is een kruissing tussen de Labrador Retriever en de Weimaraner.  De kruising tussen deze twee rassen levert een energieke, sportieve gezinshond. De Labmaraner is vol enthousiasme en energie wat de Labmaraner een uitstekende kandidaat voor training maakt. Hun behoefte aan activiteit maakt ze een goede match voor actieve gezinnen of mensen die graag wandelen, actief met hun hond bezig zijn of andere buitenactiviteiten.  

Naast een fijn karakter is een kruising ook de gezondheid in het voordeel ten opzichte van een rashond.  Jarenlange selectie met als doel een hondenras te fokken met bepaalde uiterlijke of andere kenmerken heeft er ook toe geleid dat er erfelijke afwijkingen in veel rassen zijn geslopen. Deze zie je bij kruisingen minder voorkomen.